Tips om nya tips

 

UPPDATERING: Nytt tips: Överflöd lanserades idag som ett resultat av ett svar på detta inlägg från en läsare som hörde av sig vid namn Ida Kero. Fler tips tas tacksamt emot! 

Matsvinnets tips syftar till att vara praktiska, enkla tips för alla och framgår av bilden och  beskrivningen nedan. Det saknas dock ett nionde ämne vilket framgår rent grafiskt, som ni ser, en plats nederst till höger i bild. Ni kan nu kan hjälpa mig att fylla och på samma gång bidra till att forma Matsvinnet.se och sprida era egna erfarenheter.

Ämnet matsvinn och dess orsaker och därmed vad som kan göras för att minska svinnet är nästan obegränsat stort. Hittills har mitt fokus liksom stor del av medias rapportering om matsvinn handlat om vad hushållen och hur vi kan påverka politiker och makthavare, men som vi redan vet är det långt ifrån bara hushållen och politiker som orsakar matsvinn. Livsmedelsproducenter, matbutiker, storkök, alla bidrar vi till svinnet och inom alla kategorier finns unika lösningar som kan bidra till att minska det.

Jag vet att det finns en mängd tips bland er som läser Matsvinnet.se som skulle behöva nå ut till fler och som jag missat i ämnena som hittills ryms på Matsvinnet.se/tips. Vad tycker du är viktiga ämnen som påverkar svinnet?

Idag är ämnena under Matsvinnet.se/tips:

Handla och planera

Förvara

Laga

Bäst före

Odla

Kompostera

Äta ute 

Slänga

Jag har ett par egna förslag nedan men jag är öppen för era alla idéer. Mina riktar sig delvis till hushåll men kanske främst till restauranger och storkök och deras gäster och några kan innebär att något ämne som redan behandlas under t ex Äta ute skulle lyftas ut och bli en del av det nya ämnet. Vad fyller vi det nedersta högra hörnet med?

Gästupplevelsen

Portionera

Servera och äta

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.