Nya Star Wars Grönsakerna slår tillbaka

//

Spoiler alert: detta är inte ett klipp med den senaste Star Wars-filmen.

Den senaste Star Wars filmen har svept in över oss och lämnat fältet bakom sig, lika barskrapat som i spåret efter en skördetröska. Liknelsen kanske haltar något men håll åt, förklaringen kommer straxt nedan. För oavsett om man har sett den senaste versionen Star Wars The Force Awakens eller inte (jag har inte gjort det), är notoriskt Star Wars-fan eller ej, så har nästan alla sett en eller flera av filmerna. Alla vet vad de är och de flesta har har en åsikt.

Lite så är det också med ekologisk mat. Det vill denna roliga film illustrera med humorn som vapen.

Filmen, som heter Grocery Store Wars, publicerades av The Corncopia Institute (verksamma inom familjejordbruk i USA) för första gången 2003 och finns sedan 5 år här på Vimeo men först nu med den senaste Star Wars The Force Awakens har den fått viral spridning. Filmen är 5 minuter och 45 sekunder kort. Let the show begin!

<iframe src="https://player.vimeo visit this page.com/video/22762483″ width=”700″ height=”394″ frameborder=”0″ webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen>

Jag äter gärna ekologisk mat av många skäl men ett grundläggande är att det mer försvarar de grundläggande ekologiska (ja, faktiskt just det) principerna när det kommer till att bättre behandla jorden, ekosystemen och maten de ger oss. För med en större portion respekt – vilket i förlängningen och som i ett trollslag minskar matsvinnet. Jag kommer in i döden hävda det jag tidigare sagt bl a här (Matmanifest), här (Blogginlägg om kött), här (Fakta) och här (Om): bara genom att öka respekten för maten kan vi minska matsvinnet.

Man kan nog hävda att det finns två sidor av alla mynt, så även detta med ekologisk mat. Både utifrån vad som är ”gott” och grönt, som t ex Yoda och Lukes lasersvärd* och vad som är  ”ont”, den mörka sidan. Vilken sida väljer du 😉 ?

* Jag vet, det blev sedemera ett blått lasersvärd (ljussabel, ljussvärd, kärt barn osv) men också skådisen Mark Hamil föredrar det gröna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.