Anlita Matsvinnet

Föredragshållare, matsvinnskock och inspiratör

Jag erbjuder föredrag, matsvinnsfika eller mat, workshops och matlagningsevenemang som syftar till att både ha en rolig och inspirerande stund där jag hjälpa er genom att följa min målsättningen om att ge er: ”/../ fakta, tips och inspiration som gör det enkelt att minska matsvinnet”.

Förena nytta med nöje och få en smakupplevelse och tankeställare på köpet genom att anlita Mårten ”Matsvinnet” Thorslund för er kommande evenemang, konferens, kickoff, mässa, föredrag eller workshop!

Vi går igenom hur man kan minska hushållens, restaurangers, matbutikers, storkökets, producenters eller distributörers matsvinn.

Erbjudande

Hör av er via kontaktformuläret eller marten[snabela]mtsvinnet.se för en diskussion om vad ni vill göra och hur ett föredrag, kickoff eller konferens kan anpassas utifrån era behov och förutsättningar. Här följer tre erbjudanden som kan kombineras och anpassas efter era behov:

Föredrag kan t ex se ut så här:

  • Kort bakgrund om matsvinnets orsaker, omfattning, drivkrafter och hur det kan motverkas/minskas. Jag utgår ifrån bransch/nisch/del: hushåll, matbutik, restaurang, storkök och/eller producenters perspektiv.
  • För er anpassade exempel på hur matsvinnet kan minskas  inom er verksamhet.

Fika eller annan matservering kan t ex se ut så här:

  • Tillredning/demonstration av fika (typsikt sett smoothies/juice) eller mat (typsikt sett en varm eller kall grönsakssoppa) medan den läggs upp/serveras, kryddat med information och anekdoter om den effekt det har att serverade istället för att slänga de aktuella livsmedlen.
  • Skyltar/information som belyser klimatvinster med att ta tillvara på matsvinnet utifrån perspektivet sett utifrån ekonomiska fördelar, miljömässiga och utifrån en livscykelanalys (LCA).

En workshop kan också ordnas efter specifik förfrågan från producent, restaurang, storkök eller matbutik. Beskriv gärna i ett par rader vad du tänker dig via e-postTwitter eller kontaktformulär.

Mer än nöjda kunder

Jag är inte nöjd förrän de som bokat mig är mer än nöjda. Här följer några som talar väl om mitt arbete:

Mårten gjorde tre olika matsvinnsrecept till oss på Kamratposten vid vårt temanummer om mat (15/2016). Mårten och Matsvinnet.se har därmed försett Kamratposten med en viktigt redaktionell tjänst. Leveransen överträffade också det som angavs av oss i specifikationerna och skedde i god tid före utsatt tidsfrist. Mårten förstod våra behov direkt, arbetade självständigt och med stor kreativ höjd. Han är lätt att samarbeta med! Mårtens recept och intervjun med Mårten är fortfarande populär bland våra läsare och uppe på redaktionen.

Lukas Björkman, Chefredaktör och ansvarig utgivare på KP (Kamratposten är en del av Bonnier Tidskrifter)

Vid en föreläsningsserien ”Mat och Klimat”, som anordnades av SÖRAB och Sundbybergs kommun i samarbete med Stockholms universitet, ville vi bjuda gästerna på annorlunda förfriskningar så vi valde Matsvinnets matsvinnsfika. Mårten lagade, serverade och presenterade god och klimatsmart färskpressad juice och smoothies, på delvis klassiska och delvis oväntade råvaror som sötpotatis, svartkål, ingefära och chili. Jag rekommenderar fler att göra fikastunden mer tankeväckande nästa gång!”

Malin Öhrvall, Avfallsingeniör, Stadsmiljö- och serviceförvaltningen på Sundbybergs Kommun 

I samma föreläsningsserie om Sundbyberg om ”Mat och Klimat” anlitade vi Matsvinnet för att bjuda på mat. Tillsammans med Mårten kom vi fram till att bjuda på två soppor på matsvinnsmat som fanns tillgängligt samma vecka. Efter en dryg timmes föreläsning om hur matsvinn påverkar klimatet smakade ekologiska soppor gjorda på mat som löpte risk att bli slängda extra gott. Gästerna uppskattade maten väldigt mycket och det blev ett naturligt avslut på kvällen med givande diskussioner om maten och klimatet.

Josefin Pucher, Avfallsplanerare på Danderyds kommun

Under en lansering av en svinnreceptsamling med köksmästarna från flera av våra hotell anlitade vi Mårten som talare. Det var toppen att kunna komplettera våra erfarenheter från hotell- och restaurangvärlden med hans kunskaper om svinnproblemen i allmänhet.

Sofia Hiller, Destination Sigtuna

Jag syns och hörs, välkommen att synas och höras tillsammmans med mig!
/Måten Thorslund