Ny rapport om brödsvinnet i fokus i Almedalen 2 juli 2019

Idag inleds Almedalsveckan på Gotland. Förening Matsvinnet är representerad av vår styrelseledamot Louise Ungerth som är där för att debattera och presentera rapporten hon nyligen tagit fram om det omfattande och problematiska brödsvinnet.

Förening Matsvinnet är medarrangör till seminariet, jämte Louise som kommer ske tisdagen den 2/7 kl 14-15 i Narvas trädgård på Strandgatan 15B i Visby.

Rubriken är ”Brödbusar är vi allihopa”. Med i panelen som ska diskutera problemet, rapporten och vilka lösningar man ser är från Pågens VD, Fazers försäljningsdirektör, vice VD för Dagab Inköp & Logistik och en styrelseledamot i Miljöpartiet. Här finns fler detaljer att läsa och hela seminariet.

Louise skriver såhär på sin blogg om rapporten:

Klarar vi inte matsvinnet klarar vi inte klimatet. Matsvinnet måste minska med hälften till år 2030 enligt FNs 17 globala hållbarhetsmål. Det är bara 11 år dit. Uppskattningsvis 80 000 ton bröd bakas om året, men hamnar aldrig i våra magar. Varför då- och vad göra?

Louise Ungerth, LouiseUngerth.se

Moderator är Louise König.

Du kan ladda ner rapporten och läsa mer om seminariet här på Louises hemsida.

Rapport är faktagranskad av bl a Mattias Eriksson på SLU.

Louise har redan blivit intervjuad av SVT om rapporten. Det är uppenbarligen ett hett och aktullet ämne så håll utkik i media och gå dit eller tipsa någon annan som är i Visby genom att dela detta inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.