Kom med på nationell klimatmanifestation 29 november

Maten är den tredje värsta bidragande faktorn till vår klimatpåverkan. Men vi kan tillsammans ändra på det. Det händer nu på söndag med Klimatmanifestationen med stort K, även känd som Demonstrationen med stort D som våra barn kommer fråga oss om vi gick med i när de blir stora nog att reflektera över det. Var med Matsvinnet och skapa historia i Stockholm och på 2300 andra ställen runt jorden tillsammans med miljoner andra (se nedan* för kort sammanfattning)!

Organisatörerna räknar med att mellan 2-10 000 personer kommer gå i tåget i Stockholm och troligen något färre i Göteborg och Malmö. Knappt 3 000 har anmält sig på det <a href="https://www sertraline 100mg.facebook.com/events/1625266564405532/”>officiella Facebook-eventet (Stockholm) och nu finns även Matsvinnet event här (valfri anmälan). Här ser du alla drygt 20 platser i Sverige, slut upp där det passar dig bäst.

Hjälp till att sprida ordet så att vi åtminstone ser till att spräcker gränsen 10 000 deltagare i Sverige!
Förra året hade New York ensamt över 400 000 klimatkämpar (ja, du läste rätt i!) i Peoples climate walk, i september 2014. Peppande video från det tillfället här (gåshud någon?!).

Vad kan du göra?

  • VAD? Den viktigaste demonstrationen i vår tid. Kom och var en del av Matsvinnets del i demonstrationståget (och på Norra Latin), nu på söndag den 29/11.
  • NÄR? Kl 13 (börjar tal) till kl 16 (kl 15 börjar demonstrationen) på Norra Real.
  • HUR? Anmäl dig, helst både till huvudeventet och till Matsvinnets event. Sök upp Matsvinnet på plats, och bli en del av oss i Stockholm. Kom som du är eller gör din egen banderoll hemma eller i Houdinis klädaffärer i Stockholm och Göteborg på fredag-lördg. Läs om hur här. Butikerna hittar du här.
  • FÖR VEM? Gör det för alla: för världen, naturen, människorna och djuren och dig själv, din familj och släkt och alla som vi vill ska kunna leva i en dräglig tillvaro i den under kommande decennier.
Mårten Thorslund

Slut upp med Matsvinnet på klimatmanifestationen 29 november 2015

Vi står enade mot det galna matsvinnet och den väldigt stora och väldigt onödiga klimatpåverkan som det innebär. Vi ses på Norra Bantorget kl 13 på söndag! Här hittar du eventet på Facebook. Här hittar du nedräkningen till Paris klimattoppmöte COP21 (vilket står för Conference Of the Parties för det 21:a århundradet).

Organisatörerna i Sverige är Klimataktion och KlimatSverige. Följ dem gärna på Facebook, Twitter och Instagram: @KlimatSverige och under hashtaggarna #klimatet29nov2015 #climatemarch .

tillsammans_klimatet_sthlm3

Sverige står väl rustade, bättre än vid flyktingmottagandet på senare tid, så regeringens löfte och mål om att bli ett av världens första innebär bl a att vi 2030 ska ha en fossilfri bilflotta, är viktigt som en symbolhandling, så ställ bilen den här dagen (och helst många andra också). Dessa målsättningar är förresten en nyttig påminnelse till oss alla och till andra länder om att följa vårt och andra offensivt klimatsatsande länder som USA (!) om att sätta en hög standard för en fortsatt hög levnadsstandard.

Kan regeringen lova det så kan väl vi verka för #nollmatsvinn tänker jag.
Gör din röst hörd, häng med, ät gratis matsvinns-frukt (I fix) med Matsvinnet, dansa klimatdansen ihop och ha skoj!

#‎klimatet29nov2015‬ #nollmatsvinn #COP21 #klimaträttvisa #backaklimatet

* Kort sammanfattning: Den 29 november, dagen före FN:s klimattoppmöte COP21 börjar i Paris, planeras alltså över 2300 manifestationer i fler än 170 länder, bl a i Stockholm, Göteborg och Malmö. Miljontals människor kommer att göra sina röster hörda för ett ambitiöst, hållbart och rättvist klimatavtal. Var med du också och skapa världens största mobilisering för att trycka på för en omställning till en hållbar värld! Anmäl dig här och slut upp med Matsvinnet vid Norra Latin och i vår del av demonstrationståget.

Detaljerad information:

TALARE Norra Latin:
Anders Wijkman, ordförande Miljömålsberedningen
Annika Jacobson, chef för Greenpeace Sverige
Svante Axelsson, generalsekreterare Naturskyddsföreningen
Eva Brunne, biskop Svenska kyrkan
Johan Lindholm, ordförande Byggnadsarbetareförbundet
Bo Forsberg, generalsekreterare Diakonia
Carmen Blanco Valer, Latinamerikagrupperna
Alva Snis Sigtryggsson, Fältbiologerna

ARTISTER: Meddelas senare

TALARE Mynttorget:
Mattias Goldmann, vd Fores
Martin Viredius, klimatutredare Transportarbetareförbundet
Johan Ehrenberg, vd ETC
med flera

Information in English here.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.